ECONOMIC

Oradea. 22 de autobuze noi vor fi livrate în perioada următoare

S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat  azi contractul de finanțare pentru proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER).

“Şapte autobuze noi urmează să fie livrate de compania Mercedes și puse în circulație în Oradea în cursul lunii mai 2020, în cadrul unui proiect transfrontalier HU-RO. Contractul de finanțare în valoare de 1,8 milioane de euro a fost semnat ieri de compania de transport local. Dintre cele şapte autobuze, şase vor fi Euro 6 și unul hibrid.
Urmează să mai achiziționăm încă 15 autobuze hibrid, tot prin proiecte europene, astfel ca până la sfârşitul acestui an și aceste autobuze noi să circule în Oradea. În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în oraș vor fi noi, asigurând condiții mult mai bune celor folosesc aceste mijloace de transport în comun”, a menționat primarul Ilie Bolojan.

Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de Dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen, organizarea campaniei “Săptămâna Europeană a Mobilității” atât în Oradea, cât și în Debrecen.

În ceea ce privește cele 7 autobuze noi (6 autobuze Euro 6 și 1 autobuz hibrid), care vor fi utilizate de S.C. Oradea Transport Local S.A., acestea urmează a fi livrate de compania Mercedes și puse în circulație în cursul lunii mai 2020.