ECONOMIC

Oradea. 30 de milioane de euro, fonduri UE, pentru modernizarea sistemului de termoficare urbană

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a semnat azi, la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare a etapei a III-a a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană din Municipiul Oradea, prin care vom reabilita încă 23 de kilometri de reţea de termoficare primară, precum şi 42 de puncte termice.
Acest proiect, alături de celelalte două derulate anterior, va face posibil ca cea mai mare parte a rețelei de termoficare orașului nostru să fie reabilitată, ceea ce va duce la eliminarea avariilor mai lungi de 24 ore, reducerea cu 35% a pierderilor de rețea și la asigurarea, în următorii ani, a unui preț acceptabil pentru populație.

,,Mulțumesc echipei Ministerului Fondurilor Europene pentru colaborarea la acest proiect”, a precizat primarul Oradiei.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și are o valoare de 133,97 mil. lei (din care 113,87 fonduri europene). Prin acest proiect, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, se vor realiza 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară. Proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice.