DIN TRANSILVANIA

Oradea. A început modernizarea coridorului Nufărul-Cantemir

Modernizarea coridorului Nufărul-Cantemir din Oradea prinde contur. Se lucrează la montarea pavajului în zonele pietonale și au u început lucrările de asfaltare ale trotuarelor dintre blocuri.
Primarul Florin Birta menționează că sunt în pregătire zonele destinate pistei de biciclete, se înlocuiește rețeaua de apă canal în zona intersecție dintre strada Stefan Zweig, Bulevardul Dimitrie Cantemir și strada Lugojului, iar lucrările de consolidare ale liniilor de tramvai au ajuns până în zona statuii Dimitrie Cantemir.
De asemenea se lucrează la fundațiile noilor stâlpi ce vor susține firul de contact al tramvaiului și s-a pregătit pentru amenajare zona de piațetă din jurul statuii Dimitrie Cantemir.
Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde.
Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere.
Finanţarea acestui proiect se face din fonduri europene, prin proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu în aer liber