DIN TRANSILVANIA

Oradea. Activitatea Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean se va desfăşura în cele 43 de containere modulare

Timp de două luni şi jumătate, activitatea Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean se va desfăşura în cele 43 de containere modulare care au fost amplasate în faţa unităţii medicale.

Vechea UPU, care va suferi reamenajări, a trebuit golită, urmând ca pe perioada în care se lucrează la extinderea corpului B al spitalului urgenţele să fie rezolvate în aceste containere. Ele sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării actului medical în bune condiții: aparatură de specialitate, aer condiționat, utilități.

”Ne cerem scuze pacienților Spitalului Județean, dar aceasta a fost soluția cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgență. Atât constructorii, cât şi conducerea şi personalul spitalului depun toate eforturile pentru ca această perioadă de tranziţie să fie cât mai scurtă”, a menționat primarul Ilie Bolojan..

Stadiul fizic al lucrărilor de la spital a depăşit în prezent 75%. După încheierea extinderii corpului B, care va include şi noua UPU, vor urma lucrările de eficentizare energetică, respectiv de reabilitare termică și construcția viitorului ambulator al spitalului. În final, Spitalul Judeţean va deveni o unitate modernă, care va asigura condiţii dintre cele mai bune pentru tratarea bolnavilor.