Oradea, cel mai activ oraș turistic din România.

Oradea este singurul oraș din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta. Atrage tot mai mulți turiști, datorită construcțiilor reabilitate, frumuseților de aici și investițiilor uriașe care au fost făcute. Ele au clasat Oradea în topul preferințelor destinaţii de vacanță pentru turiști. Transformarea oraşului este vizibilă. Centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, în doar 2-3 ani, dar şi în zona Băilor Felix a căpătat un aspect luxuriant. Oradea a devenit astfel un oraș turistic.

,,Una dintre direcţiile de dezvoltare pe care ni le-am propus în aceşti ani este transformarea Oradiei în oraş turistic, prin punerea în valoare a patrimoniului arhitectural, a resursei de apă geotermală (Aquapark-ul Nymphaea), prin organizarea de evenimente care să contribuie la dezvoltarea turismului cultural şi a serviciilor. Proiectele noastre au început să dea roade, anul trecut Oradea fiind vizitată de peste 160.000 de turişti”, menționează primarul orașului, Ilie Bolojan.

Oradea a atras în 2016, peste 160.000 de turişti, iar Băile Felix a fost destinaţia aleasă de peste 130.000 de oameni. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale.

Fotografia postată de Ilie Bolojan.

În apropierea orașului Oradea se află staţiunile balneare Băile Felix (numărul unu în România ca dimensiune) şi Băile 1 Mai.  Cea mai nouă vedetă a oraşului este Aquaparc Nymphae. Este cel mai complex şi modern proiect de acest fel, amenajat pe o suprafaţă de 6,7 ha. Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene. (Sursa studiului: www.bussinesmagazin.ro)

Fotografia postată de Ilie Bolojan.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.