DIN TRANSILVANIA

Oradea. Chioşcurile de bilete vor vinde şi măşti la 1,5 lei bucata

Începând cu această după-amiază, prin chioşcurile de bilete ale OTL se vor pune în vânzare măşti de protecţie împotriva coronavirusului la preţul de 1,50 lei. De luni dimineaţa, toate chioşcurile vor avea cantităţi suficiente de măşti pentru a satisface cererea, astfel ca cetăţenii să poată folosi în siguranţă mijloacele de transport în comun.

Am decis să punem în vânzare în acest mod măştile fiindcă, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o cu farmaciile nu a funcţionat, doar o parte dintre farmacii acceptând să pună în vânzare măştile furnizate la preţul convenit.

În această situaţie, am convenit să comercializăm măştile prin punctele de vânzare ale unităţilor din subordinea Primăriei Oradea. De luni dimineaţa, măştile vor putea fi cumpărate şi la intrarea în primărie. Sperăm că în felul acesta vom contribui la reintrarea în normalitate şi la limitarea răspândirii coronavirusului.

În conformitate cu legislația în vigoare pentru instituirea stării de alertă la nivel national, în instituţiile publice şi în alte spaţii închise, precum şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun, cetățenii au obligaţia de a folosi masca de protecție. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, municipalitatea orădeană prin Administrația Domeniului Public (ADP) și OTL pune la dispoziția acestora măști de protecție la prețul de 1,5 lei/bucată, măști care vor fi comercializate începând de azi în 12 puncte de vânzare ale chioșcurilor OTL. De asemenea, acestea urmează să fie comercializate începând de luni, 18 mai şi la punctele de vânzare ale ADP din piețele agroalimentare.

Totodată, așa cum s-a anunțat, începând de luni, 18 mai, accesul publicului în instituția Primăriei Oradea este permis doar cu mască și/sau vizier și cu verificarea temperaturii la poarta de acces. Aceleași măsuri sunt valabile și pentru angajații primăriei. Prin urmare, un punct de vânzare a măștilor de protecție va fi instalat de luni, 18 mai, la intrarea în Primăria Oradea, pentru cetățenii care vor intra în instituție.

Măștile de protecție sunt achiziționate de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea de la un producător local și vor fi comercializate la prețul de achiziție de la producător.