DIN TRANSILVANIA

Oradea. Încep lucrările la construcţia unui important pasaj din oraş

De luni vor începe lucrările la pasajul pe sub bulevardul Magheru, care va lega Aleea Ștrandului de Parcul Traian, precizează primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Pasajul va asigura un trafic mai fluent și creșterea frecvenței de circulație a tramvaielor. Într-o prima etapă, vor fi relocate rețelele de apă și canalizare pe strada Aleea Ștrandului, din Parcul Brătianu până la intersecția cu bdul Magheru.

Lucrările de relocare a rețelelor vor dura aproximativ 2 luni.

De asemenea, vor începe lucrările de tăiere a unui număr de 26 de arbori situați pe strada Aleea Ștrandului, lucru indispensabil având în vedere amploarea lucrărilor la pasaj.
Proiectul prevede și crearea unei benzi unice pentru tramvai și extinderea Podului Dacia la 6 benzi.

“Durata totală a lucrărilor va fi de aproximativ 12 luni, timp în care vom face tot posibilul pentru ca circulația să fie cât mai puțin afectată”, a mai menţionat Bolojan.

Valoarea lucrărilor este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro, sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, plantă, copac şi în aer liber