Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Oradea. Licitație pentru achiziționarea a 40 de autobuze electrice și 15 stații de încărcare

A fost lansată astăzi în licitație publică achiziția unui număr de 40 de autobuze electrice, precum și a 15 stații de încărcare (10 pentru încărcare lentă și 5 pentru încărcare rapidă).
Florin Birta, primar Oradea: Este încă un pas important pe care dorim să-l facem pentru a continua procesul de înnoire a parcului auto și, totodată, reprezintă debutul demersului nostru de a trece la mijloace de transport în comun integral electrice.
Astfel vom îmbunăți condițiile pentru călători, creștem atractivitatea transportului public printr-o frecvență mai ridicată a mersului autobuzelor, precum și eficiența energetică a parcului auto. Totodată, vrem să reducem poluarea și să scădem costurile de operare a acestor mijloace de transport în comun.
Autobuzele vor fi dotate cu aer condiţionat pentru sezonul cald si instalaţii de încălzire pentru sezonul rece și vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea. Acestea vor avea locuri rezervate pentru persoane cu nevoi speciale și vor fi prevăzute la uşa din mijloc cu platformă pentru facilitatea accesului acestora.