DIN TRANSILVANIA

Oradea sărbătoreşte ziua ART NOUVEAU

Azi e Ziua Mondială ART NOUVEAU, când se celebrează creația a doi mari reprezentanți europeni ai stilului, Antonio Gaudi și Ödön Lechner.

În anii 2017, 2018 și 2019 Oradea s-a alăturat acestei inițiative, organizând o serie de evenimente menite să promoveze specificul ART NOUVEAU în rândul comunității locale și a turiștilor. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ART NOUVEAU, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională DUNĂREA, în cadrul căruia Primăria Municipiului Oradea are rolul de lider de proiect.

Oradea s-a aliniat temei europene a anului 2020 – ”stained-glass Art Nouveau” vitraliilor Art Nouveau. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună. Ediția a opta din anul 2020 a Zilei Mondiale Art Nouveau va evidenția aceste modele care transpun decorul imaginat de artiști în sticlă.

Primăria Oradea ne invită într-o călătorie virtuală plină de culori, flori, și reflexii, ascunse prin palate orădene și nedescoperite încă de public. Vizionare plăcută!

Proiect: Oradea Heritage – Fundația de Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor – www.oradeaheritage.ro
Producție video: The Brothers M – https://thebrothersm.eu/
Youtube: https://youtu.be/BAyLRmqKGDA