Organizatorii dezbaterii anticorupție de la Bruxelles, către Pleșoianu și Savaliuc: Sunteți fake news/Nu ne plac minciunile

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a participat marți, 17 octombrie, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlametul European, unde a ținut un discurs despre acţiunile Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La dezbatere au participat și deputatul PSD Liviu Pleșoianu, împreună cu jurnaliștii Mirel Curea și Razvan Savaliuc.

Pleșoianu, unul dintre membrii comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009, a declarat că s-a dus la Bruxelles special pentru a o întreba pe Kovesi despre o presupusă vizită la Gabriel Oprea acasă, în seara alegerilor prezidențiale.

,,Ca procuror general al României în 2009, ce ați căutat, ce ați făcut în seara alegerilor prezidențiale acasă la un om politic, alături de alți oameni politici și alături de șefii SRI?”, a întrebat Pleșoianu, nemulțumit de refuzurile procurorului-șef al DNA de a se prezenta în fața comisiei parlamentare.

,,În România, procurorii sunt independenți și în tot ce am facut am respectat legea și codul deontologic”, a răspuns Kovesi.

La finalul dezbaterii, înainte de poza de grup făcută de Kovesi alături de organizatori, în imaginile prezentate de Antena3 se vede cum  europarlamentarii Petras Austrevicius și Rebecca Harms taxează imediat o intervenție a lui Răzvan Savaliuc:

Petras Austrevicius: „Toată lumea a avut aceleași drepturi aici.
Răzvan Savaliuc: E opinia mea.
Petras Austrevicius: Nu. E fake news. O să zic ca Trump: „You are fake news”. (Sunteți fake news)
Rebecca Harms: Nu ne plac minciunile.”

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.