ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Ovidiu Crețu: ,,Nu se va atinge nimeni de celebrii castani”

Primarul Ovidiu Teodor Crețu, a convocat o conferință de presă pentru a explica mai pe larg ce se va întâmpla în Piața Centrală, mai precis ce se va realiza prin realizarea proiectului de modernizare a celor 18000 mp care înconjoară Biserica Evanghelică.

,,Nu se taie castanii din centrul Bistriței. În piață, sunt între 102 și 104 arbori, în funcție de cine numără. Discutăm de 93 dintre ei, pentru că ceilalți sunt în alt proiect, cei din latura de est. Din aceștia, 35 rămân arbori care sunt existenți, plus 5 frasini… În total, 40, plus 16 arbori noi, care vor fi plantați…În latura de est și latura de nord sunt acei celebri castani, de care nimeni nu a intenționat să se atingă, dar văd că unii lansează faptul că acei castani vor fi tăiați”, a explicat primarul.

Legat de castanii din jurul bisericii, Crețu a motivat următoarele: ,,Castanii vor rămâne în zona aceea. Mai mult, acolo vom planta și un molid, astfel încât, pentru sărbătorile de iarnă, să avem un brad natural. În partea de sud a pieței, acei patru platani vor rămâne. În partea dinspre primărie, unde a fost clădirea fostului gimnaziu evanghelic, pe care vrem să o marcăm, nu vor mai exista copaci. Dar, per total, 59 la sută vegetație forestieră, care rămâne în viață, ne îndrepățește să spunem că nu vom distruge un parc, ci vom valorifica piața, asezonând vegetația cu clădirile istorice”.

 

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-7°C
Vânt: 0 km/h E