LIFESTYLE

Pădurea colorată din Poienari, judeţul Gorj, un loc magic ca în basme

Situată pe DN 67 între localitatea Horezu şi Târgu-Jiu, pădurea colorată din Poienari este un loc pe lângă nu poţi trece fără să opreşti maşina şi să te minunezi de ‘Templul Naturii’.

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, cer, în aer liber şi naturăsursa foto: facebook/fotografiiletale

Inițiat ca un manifest împotriva defrișărilor, Proiectul ArtLand „Grădina Paradisului” a devenit rapid un loc de vis, plin de culori care atrage zilnic zeci de turiști.

În cadrul proiectului Art Land „Grădina Paradisului”, la care au participat aproximativ 30 de voluntari, în perioada 30 iunie – 3 iulie 2017 au fost vopsiţi peste 600 de copaci din Pădurea Dumbrava, din comuna Bumbeşti-Piţic. Ideea i-a aparţinut artistului vizual Mihai Ţopescu, acesta declarând că a realizat o intervenţie artistică în natură, „cu scopul de a redescoperi frumosul, la o altă scară”.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copac, în aer liber şi naturăsursa foto: facebook/fotografiiletale

Mihai Țopescu, alături de echipa sa, a dat frâu liber viziunii estetice cu ajutorul a două tone de vopsea ecologică, inofensivă pentru scoarța copacilor. Aceasta are la bază un var special care ţine departe dăunătorii și durează până la şase ani de zile de la momentul aplicării.

„Este o pată de culoare, o zonă spirituală, natura trebuie înţeleasă de fiecare. Aici este un fel de manifest artistic, nu cu lozinci, uite că se poate şi un altfel de manifest! Artistic! În sutele de copaci vopsiţi, în funcţie de cum te mişti în jurul lor, descoperi altceva!”, a declarat Mihai Țopescu, citat de adevărul.ro.

Imagini pentru padurea colorata gorj
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/40141536_681736258878589_2935700173625491456_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=4e2e56f3734e9d54900452d49b9f1a03&oe=5D69F1C6
Artistul Mihai Țopescu a amenajat în câţiva arbori şi cuiburi la fel de viu colorate, locul devenind unul de basm pentru oricine ajunge pe acolo. A muncit alături de alţi colegi artişti pentru a crea în vârful unor arbori cuiburi la fel de colorate ca şi aceştia. „Este o continuare a Pădurii Colorate. Am folosit crengile copacilor, le-am folosit ca element plastic. Le-am luat, le-am colorat şi le-am adunat într-o formă căreia i-am spus cuib, pentru că sunt aşezate în copaci. Mă simt trist câteodată când vin aici şi asta din cauza gunoaielor din pădure. De câte ori trec mă bucur însă că văd lumea oprită aici şi făcând fotografii, plimbându-se prin pădure şi comentând. Trist însă sunt când văd câtă mizerie rămâne. Ba au mai vrut unii să pună nişte coşuri colorate pe arborii vopsiţi de mine. Le-am spus să le amplaseze unde vor ei, la marginea pădurii, dar nu aici şi văd că au înţeles”, spune artistul citat de pandurul.ro.

sursă foto copertă: facebook/fotografiiletale