Pădurea din Șes. Bike & photo ride

Pedalăm spre Pădurea din Șes și apoi fotografiem una dintre cele mai rare flori din România – Laleaua pestriță (fritillaria meleagris)

Evenimentul este deschis celor care practică ciclismul montan relativ contant, deţin un aparat foto şi vor să-şi îmbunătăţească aptitudinile fotografice. Veţi primi informaţii şi sfaturi, în limita cunoştiinţelor propri, legate de o mai bună înţelegere a aparatului foto, utilizarea setărilor manuale, folosirea filtrelor, încadrare şi compoziţie, importanţa luminii în fotografie etc. dar cel mai probabil, vom învăţa lucruri noi şi interesante, unii de la alţii, tura fiind deschisă atât începătorilor, cât şi celor avansaţi.

Vom folosi bicicleta pentru a ne deplasa, însă ne vom opri și vom avea pauze de fotografiat de câte ori vom găsi un subiect interesant.

De asemenea, putem discuta şi aspecte legate de tehnică în practicarea ciclsimului montan

Locaţia: Bistrița
Traseu: 30 km
Data: 7/14 Aprilie 2018
Durata: 10.00-18.00
Locuri disponibile: 10
Preţ: 45 lei

ATENȚIE: Înscrierea e valabilă doar după completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare https://goo.gl/forms/daJ3AyZxdyoV3SY82

CÂND?

Deși în mod normal literatura de specialitate citează perioada de înflorire a lalelei pestrițe la final de aprilie, început de mai, în ultimii ani, datorită temperaturilor mai ridicate, aceasta a început să înflorească deja la sfârșit de martie. Astfel am ales pentru această tură două date, pe 7, respectiv 14 aprilie, pentru a o putea surprinde în perioada de maximă înflorire, dar și pentru a oferi mai multe variante celor care nu pot să vină în vreuna dintre zile. Puteți opta pentru oricare dintre cele două.

Vom pleca la ora 10.00 dintr-o locație comunicată ulterior și ne vom întoarce după-masă.

TRASEUL

Vom parcurge un traseu de aproximativ 30 km cu 400 m diferență de nivel, pe direcția Bistrița-Pădurea Codrișor-Jelna-Petriș-Orheiul Bistriței-Pădurea din Șes-Buduș-Budacul de Jos-Bistrița.

20 % potecă de pământ
50 % asfalt
30 % drum de piatră

OBIECTIVE

Laleaua Pestriță ( Fritillaria Meleagris)
Pădurea din Șes
Ruinele Bisericii Evanghelice Jelna
Stejarul secular de la Orheiu Bistriței
Satele săsești din Nosnerland

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi şi să semneze o declaraţie de participare pe proprie răspundere.

În caz de vreme nefavorabilă, sau din diverse alte motive, evenimentul poate fi reprogramat sau anulat, cei înscrişi urmând să fie anunţaţi cu cel puţin 24 h înainte de începere. În caz de anulare, taxa de participare va fi returnată în totalitate. În caz de reprogramare acest aspect va fi discutat cu cei înscrişi. Dacă vor fi condiţii neprielnice pentru a pedala putem să ne deplasam cu mașina la locație – Pădurea din Șes, la aproximativ 12 km de Bistrița..

Din motive organizatorice, de siguranță și de minimizare a impactului asupra mediului, numărul de participanți este limitat la 10.

Înscrierea este confirmată doar după achitarea taxei de participare în valoare de 45 lei, până cel târziu cu o zi înainte de data evenimentului. În caz de neparticipare, taxa nu se returnează.

DATE CONT BANCAR

Gabor Tiberiu Calin PFA
RO34BTRLRONCRT0292022201
Detalii plată: Bike & Photo Ride data (7 sau 14 Aprilie)

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Bicicletă de tip mountain bike în bună stare de funcţionare
Echipament: cască de protecţie, jachetă impermeabilă, mănuşi, ochelari de protecţie, cameră de rezervă şi kit pentru pană.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aparat foto Dslr cu obiectiv macro si/sau teleobiectiv, standard sau superangular sau aparat foto de tip compact, bridge sau mirorless.
Rucsac outdoor de aprox. 15-30 L
Folie impermeabilă pentru fotografii la firul ierbii :).

ORGANIZATOR

Călin Gabor – ghid de turism și fotograf
www.mtbBN.ro / www.calingabor.ro

Pentru detalii suplimentare: 0742 823 193 sau calingabor3@gmail.com

Fotografia postată de mtbBN.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.