ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Papa Francisc așteptat astăzi la Budapesta

Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internaţional, organizată în Piaţa Eroilor din Budapesta, şi se va întâlni cu liderii politici ai acestei ţări centro-europene, pentru a-şi continua apoi vizita de trei zile în Slovacia, relatează EFE.

Aşa cum a anunţat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de “o călătorie spirituală”, prilejuită de încheierea Congresului Euharistic Internaţional care se desfăşoară în capitala ungară.

După întâlnirea de jumătate de oră cu oficialii Unagariei, papa se va reuni cu episcopii catolici şi cu reprezentanţii celorlalte Biserici şi ai comunităţilor ebraice din Ungaria.

La ora 9:30 GMT este prevăzut ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piaţa Eroilor în faţa unei mulţumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.

După liturghie şi rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroportul din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, îşi va continua vizita la Bratislava.

Este vorba de prima călătorie a papei, după operaţia sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, şi una dintre cele mai lungi ale turneului său internaţional.