ACTUALITATE

Papa Francisc își suspendă aparițiile publice din cauza coronavirusului

Papa Francisc va vorbi duminică în faţa pelerinilor de la Roma prin intermediul unei legături video, a anunţat Vaticanul. Reprezentanţii Suveranului Pontif şi-au exprimat îngrijorarea faţă de pericolul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

Vaticanul dă însă asigurări că Papa Francisc – care nu s-a simțit prea bine – suferă de o simplă răceală şi nu este vorba de o contaminare cu noul coronavirus.

Papa Francis evită apariţiile în public ca o măsură de precauţie faţă de răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. Papa Francisc va vorbi duminică pelerinilor de la Vatican prin intermediul unei legături video în loc să apară la fereastra din Piaţa Sf. Petru. Vaticanul a anunţat sâmbătă decizia Suveranului Pontif de a nu apărea în public. Comunicatul de presă invocă îngrijorarea legată de răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, scrie Mediafax. Potrivit textului dat publicităţii de Vatican, aceste măsuri au fost luate pentru a „evita riscul răspândirii Covid-19 într-o adunare publică”.

Papa Francisc încă se tratează de o răceală pe care a contractat-o în ultimele săptămâni. Marţi, publicaţia Il Messagero a dezvăluit că papa a fost testat pentru prezenţa noului coronavirus şi rezultatul a fost negativ.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, are o stare de sănătate bună, dar în tinereţe i-a fost scoasă o parte dintr-un plămân în urma unei afecţiuni respiratorii.

Suveranul Pontif va susţine tot cu ajutorul unei legături video şi audienţele săptămânale programate miercuri.

Vaticanul a anunţat şi că participarea publicului la slujbele papale din cursul săptămânii, de la Vatican, a fost anulată până pe 15 martie. În mod normal, papa susţine slujbe zilnice la care participă mici grupuri de vizitatori.

Serviciul de sănătate al Vaticanului, folosit de angajaţii papali şi de familiile acestora a fost închis pentru dezinfecţie, după ce joi un preot catolic francez de la Roma a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Un oficial de la Vatican a fost plasat în carantină, chiar dacă nu manifesta simptome de Covid-19, pentru că a intrat în contact cu preotul infectat.