Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să facă bine chiar și atunci când nu li se cere.

Un bun creştin nu ar trebui ,,să stea” să aştepte ca lucrurile să se întâmple, ci ar trebui să facă bine ,,chiar şi atunci când nu i-a fost cerut”, a declarat Papa Francisc în timpul unei slujbei oficiate cu ocazia Epifaniei Domnului, sâmbătă dimineaţa, informează DPA.

,,Iisus se lasă găsit de cei care-L caută, însă pentru a-L găsi, trebuie să ne ridicăm şi să mergem – nu să stăm, ci să ne asumăm riscuri; nu să rămânem pe loc, ci să ne pornim”, a afirmat Francisc.

,,Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depăşim teama de a ne asuma riscuri, mulţumirea de sine şi refuzul nostru indolent de a cere mai mult de la viaţă”, a adăugat suveranul pontif.

Papa a ţinut omilia în timpul unei slujbe solemne desfăşurate în Bazilica Sfântul Petru la care au participat cardinali, episcopi şi alţi membri ai clerului.

Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus. În Italia şi în alte ţări catolice, sărbătoarea este un fel de continuare a Crăciunului, deoarece şi în această zi oamenii îşi oferă cadouri, notează DPA.

Francisc i-a îndemnat totodată pe cei prezenţi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

,,A face bine fără a evalua costurile, chiar şi atunci când nu este cerut, chiar şi atunci când nu este nimic de câştigat, chiar dacă este neplăcut. Aceasta este ceea ce vrea Dumnezeu”, a declarat Papa.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.