EDUCAŢIE/CULTURĂ

Papa Francisc ne îndeamnă să spunem ,,Tatăl Nostru”, miercuri 25 martie, ora 12

După sfânta liturghie celebrată în Sala Bibliotecii Vaticanului și transmisă online, Papa Francisc a făcut apel la credincioșii din lume să recite ,,Tatăl Nostru” în 25 martie, la ora 12, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus scrie http,s://www.digi24.ro/  care citează surse din Peninsulă.

,,În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile. Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi”, a spus Suveranul Pontif, duminică după rugăciunea Angelus.

Totodată, Papa Francisc a anunțat că vineri, 27 martie, va prezida un moment de rugăciune în Piața Sfântu Petru, la ora locală 18:00. 

La sfârșitul slujbei de duminică de la Vatican, Papa a apărut la fereastra Palatului Apostolic și a binecuvântat Piața Sfântul Petru, complet goală după ce accesul credincioșilor a fost interzis până la 3 aprilie, ca o metodă de combatere a epidemiei de coronavirus.