ACTUALITATE

Papa Francisc va merge şi la Iaşi, la Catedrala “Sfânta Maria Regina”

Papa Francisc va merge şi la Iaşi, unde va vizita Catedrala “Sfânta Maria Regina” şi va avea o întâlnire cu tineri şi familiile lor, la Palatul Culturii. Aflăm mai multe acum de la corespondenta noastră, Cristina Vartolomei.

Papa Francisc va ajunge la Iași la ora 17:45, cu un sfert de oră mai târziu decât era programat inițial. Centrul orașului a fost închis pentru mașini încă de aseară, iar întregul primetru în care se va afla Suveranul Pontif a fost delimitat cu 8 kilometri de garduri de protecție.

Peste 70 000 de oameni  din toată Moldovas-au adunat la evenimentul istoric de la Iași, iar organizatorii le-au pregătit sticle cu apă și pelerine de ploaie. Special pentru vizita Papei a fost adus din Sanctuarul de la Cacica, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Prima oprire a Suveranului Pontif va fi la Catedrala Romano-Catolică din Iași, unde va binecuvânta 800 de bătrâni și bolnavi. Va merge apoi cu papamobilul până la scena de la Palatul Culturii, unde se va adresa mulțimii și se va ruga împreună cu cei prezenți, pentru tineri și familii.

Mâine, în ultima zi a vizitei în ţara noastră, Suveranul Pontif va oficia pe, Câmpia Libertăţii din Blaj, din judeţul Alba, slujba de Beatificare a 7 episcopi greco-catolici martiri.