DIN TRANSILVANIA

Parcare supraetajată pentru Spitalul Județean Oradea

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunțat că proiectul cu privire la realizarea unei parcări  care va deservi Spitalul Județean se află în linie dreaptă.

Proiectul parcării supraetajate care va deservi Spitalul Județean este într-o fază avansată: planul de urbanism zonal se află în dezbatere publică, urmând să fie probabil votat în ședința Consiliului Local din luna noiembrie, iar studiul de fezabilitate este deja gata.

Parcarea se va realiza pe strada Gh. Doja, în vecinătatea spitalului și va avea 5 nivele: un subsol, un parter, două etaje și o terasă. Vor fi aproximativ 516 locuri de parcare, costurile urmând să se ridice la 7,7 milioane euro, incluzând exproprierile, relocările de utilități și consolidarea dealului.
Între parcare și spital va exista o traversare supraterană, care va avea o lungime de 13 metri și care va face posibilă intrarea din parcare direct în spital.

Indicatorii tehnico-economici ai acestei parcări vor fi aprobați la finalul lunii noiembrie, iar la începutul anului viitor se va trece la procedura de licitație.