ECONOMIC

Un parc industrial aflat într-o comună va atrage investiții totale de peste 250 milioane euro

Aceasta este estimarea actuală a directorului Miroslava Industrial Park SRL, Dorel Codină. În prezent sunt încheiate peste 55 de contracte: unii rezidenți au început deja activitatea, alții au demarat lucrările, în timp ce restul pregătesc implementarea proiectelor. Parcul este un hub industrial destinat dezvoltării companiilor private. Multe companii vor să investească în parcul aflat în apropierea orașului Iași.

Estimările actuale arată că parcul industrial, la momentul în care va fi funcțional 100%, va găzdui circa 5.000 de angajați. Acest lucru înseamnă că doar din impozitul pe venit bugetul Miroslava va crește cu câteva milioane euro anual.

Doina Cepalis, fondatorea grupului Te-Rox, va ridica pe acest teren o fabrică complet automatizată Zona industrială Miroslava cuprinde două parcuri: unul de 46 ha (lângă Delphi) și celălalt de 25 ha (în spate la Antibiotice). Potrivit lui Dorel Codină, primul parc este contractat 100%, iar pe 34 ha sunt asigurate racordurile la rețelele de utilități. În ceea ce privește cealaltă zonă, de la Antibiotice, rețelele de utilități sunt în faza de proiectare.

Parcul 2 Miroslava – în spate la Antibiotice În parcul 2 ar urma să fie implementat și proiectul în valoare de 50 milioane euro. Parcul industrial beneficiază de o conectivitate foarte bună la drumul european. Primăria Miroslava a asfaltat drumul principal pe ruta Brătuleni – Metro, dar accesul în parc este asigurat și pe șoseaua de centură unde tot autoritatea locală a investit în realizarea unui sens giratoriu și în asfaltarea str. Basarabia care face legătură cu str. Brătuleni. De asemenea au fost investite fonduri importante în amenajarea rețelelor de utilități: electricitate, apă, canalizare. Drumul principal a fost asfaltat (Brătuleni – Metro) a fost asfaltat anul trecut Recent, Miroslava a încheiat un protocol cu Consiliul Județean (CJ), în condițiile în care administrația județeanță și-a asumat angajamentul de a participa cu fonduri pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare la drumuri de incintă și utilități.