OPINII

Pare că trăim într-o nouă era sovietică

de Valentina Constantin

Într-o postare recent publicată pe pagina Partidului Social Democrat, oamenii lui Dragnea îşi arogă proiectul de ordonanță care prevede majorarea alocațiilor pentru copii, propus și susținut de opoziție. Acest tip de abordare poate fi foarte ușor catalogată drept sovietică.  

„Începând de azi, 3,6 milioane de copii din România au alocațiile mărite! Pentru cei cu vârsta până la 2 ani sau cei cu dizabilități alocația va crește de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalți copii de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Pentru acest an, Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocațiilor.

Această majorare a fost posibilă datorită parlamentarilor PSD care au inițiat și au susținut amendamentul de majorare a alocațiilor și de modificare a legii plafoanelor bugetare. În contrast, demersul demagogic al PNL propunea ca pentru majorarea alocațiilor să fie luați bani de la fondul de pensii, ceea ce era ilegal și neconstituțional”, susține PSD pe pagina de Facebook.

Președintele Iohannis, țapul ispășitor

Cu toate că proiectul de buget a venit cu 4-5 luni mai târziu, PSD vorbește de întârzierea cauzată de Iohannis. „Copiii ar fi primit aceste majorări încă de luna trecută dacă Iohannis nu ar fi fost primul președinte din istoria României care a blocat bugetul propriei țări.”, se mai arată în postarea PSD. Președintele a spus despre proiectul de buget că nu poate fi aprobat pentru că este foarte prost realizat. Iohannis declara:

„Este un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit „Bugetul Investiţiei” şi asta este prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul trei luni de zile, fiindcă, în conformitate cu legea în vigoare, în 15 noiembrie trebuia prezentat în Parlament bugetul. Suntem la sfârşitul lui februarie. Păi, vă spun eu de ce au întârziat: ei nu vor să se realizeze investiţii, fiindcă nu au bani. De aceea au întârziat bugetul cu trei luni de zile”.

Din cauza disputelor dintre partide, românii au de suferit. Culoare politică şi mai ales interesele grupului sunt mai importante ca binele ţării şi a fiecărui român în parte. Dar ne-am victimizat suficient și este momentul să luăm atitudine. Liviu Dragnea și PSD-ul nu vor dispărea. Mereu vor exista sub alte forme. Pentru a stopa extinderea buruienilor, trebuie tăiate din rădăcini. Trebuie să le tăiem voturile și să dăm o șansă și partidelor și oamenilor noi apăruți în spațiul politic. Poate fi mai rău? Putem fi umiliți mai mult de atât? Nu prea cred.

sursa: informateca.ro