DIN TRANSILVANIA

Părintele Arhimandrit Serafim, fostul stareț al Mănăstirii Nicula, a trecut la cele veșnice

Părintele Arhimandrit Serafim Măciucă, fostul stareț al Mănăstirii Nicula, dar și ctitor a numeroase lăcașuri de rugăciune, a trecut astăzi la cele veșnice, la vârsta de 95 de ani. Potrivit Radio Renașterea,  slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 15, la Mănăstirea Nicula (județțul Cluj), acolo unde părintele și-a trăit ultimii ani din viață.

Potrivit sursei citate, Părintele Serafim s‑a născut la 11 iunie 1924 în  satul Petreşti din apropierea orașului  Focşani. Termină şcoala primară în satul natal, apoi rămâne, o perioadă, să-și ajute părinții.  În anul 1951 se călugărește la Mănăstirea Sihastru – Bacău și se înscrie la cursurile seminarului de la Neamţ. După absolvirea seminarului,  studiază trei ani pictura la Bucureşti. După ce pictează sala de mese de la mânăstirea Dălhăuţi de unde se va duce pedagog la seminarul din Buzău. În anul 1959 ajunge la Mănăstirea Nicula, iar în ianuarie 1960 devine starețul acestei mănăstiri.

La Mănăstirea Nicula, Părintele Serafim a pictat biserica mare și paraclisul de iarnă, a consolidat biserica de zis și a descoperit Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului care a fost ascunsă de uniţi când au părăsit mânăstirea.

La 1 decembrie 1969, Părintele pleacă la parohia Baba din județul Mamramureș, apoi în parohia Bălan din județul Harghita și, mai apoi, la Mânăstirea Pătrungeni – judeţul  Alba După ce petrece scurte perioade la mănăstiri din Vrancea, Brazi și Soveja, revine la  Mânăstirea Nicula pentru a-și trăi ultimii ani din viața pământeană.

Dumnezeu să-L primească în Împărăția Sa!!!

Sursă foto: Radio Renașterea