ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, ECONOMIE, SANATATE

Părinţii copiilor aflaţi în carantină sau izolare primesc concediu medical și indemnizație

Distribuire articol:

Camera deputaților – for decizional – a decis că părinţilor copiilor aflaţi în carantină sau izolare poate să li se acorde concediu medical și indemnizația corespunzătoare.

Mai precis, proiectul de lege reglementează „instituirea unei forme speciale a concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani şi a indemnizaţiei corespunzătoare, în cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, acordate asiguraţilor pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau a carantinei şi a căror activitate nu se poate presta de la domiciliu”.

„Indemnizaţiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidenţă şi a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcţie de evoluţia bolii şi durata monitorizării. Cuantumul brut al indemnizaţiei este 100% din baza de calcul şi se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate”, mai stipulează proiectul.


Distribuire articol: