POLITICĂ

Parlamentarii PMP vor vota decretul Starii de Urgență

Parlamentarii PMP vor vota decretul Starii de Urgență susținând de mai mult timp necesitatea acestei măsuri.
Eugen Tomac, președinte PMP: ,,Este foarte bine că Preşedintele a luat decizia decretării Stării de Urgenţă chiar cu întârziere faţă de momentul în care PMP a cerut această măsură.
PMP va vota în Parlament actul asumat de Preşedintele Iohannis pentru că reprezintă o revenire în făgaşul constituţional şi pentru că măreşte spectrul pârghiilor pe care statul poate să le folosească în vederea rezolvării crizelor sanitară, economică şi socială.
Decretul prezidenţial conţine, din păcate, foarte multe măsuri care „se pot lua” la o adică, dar nu au fost încă dispuse. Spre exemplu, nu se rezolvă problema transportului în comun, situaţia graniţelor sau a mall-urilor, restaurantelor şi cafenelelor. De asemenea, nu sunt punctate măsuri specifice pentru reducerea efectelor economice pe care le are pandemia de coronavirus. Pachetul economic atât de aşteptat de mediul de afaceri privat rămâne încă o necunoscută.

Decretul prezidenţial este un pas înainte important şi PMP va sprijni, cu expertiză şi din perspectivă comunicaţională, demersurile statului.