POLITICĂ

Parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizaţie pentru achiziţia de echipamente medicale

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu,  a declarat în cadrul unei videoconferinţe, că toţi parlamentarii PSD vor dona jumătate din indemnizaţie pentru a sprijini achiziţia de echipamente medicale.

“Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţii pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a folosit acest prilej pentru a ataca şi critica guvernul Orban pe care îl acuză că nu aduce teste, ventilatoare şi echipamente de protecţie pentru ca spitalele să le poată cumpăra.

“Singurul ajutor pe care guvernul l-a acordat în majoritatea judeţelor s-a rezumat la 50 de costume de protecţie şi în jur de 100-200 de măşti pentru medici – necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt judeţe care ne-au spus că sunt mulţi oameni care au ieşit din carantină şi nu au fost testaţi. De aceea, fac un apel către guvern şi către preşedintele Iohannis, din partea tuturor primarilor şi preşedinţilor de Consilii judeţene, să trimită urgent teste pentru spitale. Spitalele au bani, dar trebuie să aibă de unde să cumpere teste, ventilatoare şi echipamente de protecţie, iar guvernul nu aduce aceste lucruri. Cei aflaţi în prima linie nu mai trebuie lăsaţi să lupte cu mâinile goale”, a subliniat Marcel Ciolacu.