Parlamentarii şi-au mărit indemnizaţia şi pensia specială. Florin Iordache: “Noi, PSD, vom susţine în continuare pensiile speciale“

Salariile (indemnizaţiile) senatorilor şi deputaţilor au crescut din nou, după ce Guvernul a majorat salariul minim. La fel şi pensiile speciale pentru parlamentari, susţinute de PSD. Deputatul social-democrat Florin Iordache le-a transmis celor din Opoziţie, care au criticat majorarea lefurilor şi a pensiilor speciale, că au dreptul să nu-şi mai ridice banii de la casierie începând cu luna viitoare.

„Indemnizaţia parlamentarilor este în concordonaţă cu salariul minim. Guvernul a mărit salariul minim, deci creşte şi indemnizaţia. E dreptul dumneavoastră să nu vă ridicaţi indemnizaţiile de la casierie de la 1 ianuarie. Noi, PSD, vom susţine în continuare pensiile speciale. Nu există niciun moment problema de incapacitate de plată. Avem cea mai mare creştere economică“, a spus deputatul PSD Florin Iordache în plen, după ce a anunţat că bugetului Camerei Deputaţilor de anul viitor va creşte 15% cu scopul de a acoperi creşeterea indemnizaţiilor. 

În replică, deputatul USR Cristian Seidler a spus: „Pensiile speciale ale parlamentarilor nu sunt o fatalitate, sunt legiferate şi menţinute de către PSD. Pretindeţi echitate sociale şi justiţie socială în timp ce menţineţi o categorie privilegiată a acestei ţări“. 

  Senatorul Şerban Nicolae şi deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, au solicitat majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului minim pe economie. 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

10 Comments

  1. Niste nenorociti ce sustin ca avem crestere economica iar noi suntem in coada Europei in toate domneniile de activitate .Se imprumuta ca sa-si plateasca salariile nejustificat de mari si pensiile speciale .Au distrus o mandrie de tara acesti sarlatani din PSD.Rusine sa le fie !

  2. O tara de marimea Romaniei cu un numar atat de mare de senatori si deputati si cu pensii speciale marite inaintea majorarii generale a veniturilor populatiei, spune totul despre clasa politica ce o conduce. Un partid asa-zis de centru stanga cu atatia imbogatiti, cu grija prioritara soarta condamnatilor si deincriminarea abuzurilor – intr-o tara corupta – si care a marit intr-atat de mult sfera pensiilor speciale, a instalat exceptia ca regula si a facut o crasa discriminare si injustitie sociala, sfidand grosul populatiei cu venituri extrem de mici. Un partid care guverneaza tara de peste 20 de ani dar care nu a fost capabil sa refaca irigatii in Oltenia si nici sa reporneasca economia reala, dar care arunca mereu vina pe altii, presedinti, UE, etc este capabil sa mai faca 100 de ani promisiuni… Ce oferta politica credibila mai poate oferi acest partid?

  3. PSD, un partid de hoti, borfasi, tepari, mafioti, infractori si puscāriasi care vor sā fie si respectati pe deasupra, toti din pardidul asta trebuiesc inchisi pe viata intr-o inchisoare de maximā securitate unde sā nu vada lumina zilei, undeva departe de Romania, pe Insula Serpilor!

  4. Costea, te dezamagesc. Insula Serpilor nu e nici departe de Romania, si nici nu sun serpi in ea. In plus apartine de Ucraina. Cauta si tu o locatie mai potrivita. De exemplu Insulele Canare !!!

  5. Bine că pt.ei au găsit bani iar pt.copii noștri nu au sa le mărească alocațiile rușine rusine

  6. Ma simt subjugate intr o Tara Liberia frumoasa din toate punctele de vedere inghit in sec atunci cand ma gandesc la un psd care a distrust si distruge in continuare Tara. Mi e RUSINE de un guvern si un Parliament fara sange in vene!!!!

  7. Niște nimicuri-ăsta avem la guvernare.Rușine sa le fie.Chiar nu se poate face ceva pt ai schimba?

  8. Pompierii sunt plătiți la salariul minim din 2009🤣🤣🤣🤣,pt noi nu se poate aplica legea asa repede?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.