ECONOMIC

Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor pentru copii

Actualizare. Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie.

Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi spune că PSD va vota, miercuri, în Parlament pentru creşterea alocaţiilor copiilor.

“Mâine, în Parlament, PSD va vota pentru creşterea alocaţiilor la copii”, afirmă Marius Budăi, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El susţine că ordonanţa prin care s-a amânat dublarea alocaţiilor va fi respinsă.

“Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL prin care au amânat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va fi respinsă. Noi PSD ştim domnule Orban că PNL nu este interesat de copii pentru că aceştia nu votează dar ei sunt viitorul ţării şi merită dublarea alocaţiilor”, a scris Budăi, potrivit News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Camerei Deputaţilor se află Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 10/2020).