ACTUALITATE, POLITICĂ

Parlamentul se reunește astăzi pentru pentru a adopta o declaraţie politică cu privire la situaţia din Ucraina

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc luni, la ora 16.00, în şedinţă comună pentru a adopta o declaraţie politică cu privire la situaţia din Ucraina, a declarat luni preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu.

„Am discutat azi-dimineaţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vom avea plen reunit astăzi (…)  pentru a adopta o declaraţie politică pe tema situaţiei din Ucraina. Trebuie să fie cât mai repede acest plen”, a precizat Cîţu.

El a subliniat că întreaga clasă politică trebuie să acţioneze „ferm” în contextul războiului din Ucraina.

„Este clar că trebuie să arate că toată clasa politică din România acţionează ferm în acest război, această invazie a Rusiei în Ucraina, dar trebuie să venim şi cu soluţii şi aici Parlamentul României, şi în discuţia pe care am avut-o cu preşedintele României, săptămâna trecută, este gata, în momentul în care este nevoie, să modificăm în legislaţie pentru a permite (…) să modificăm ceva în domeniul umanitar. Parlamentul României este gata să treacă orice astfel de legislaţie în regim de urgenţă ca (…) să fie totul aplicat legal chiar şi în ceea ce priveşte sancţiunile”, a precizat Cîţu.