ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Pârtia Cocoș a fost inaugurată de primarul Crețu

Peste o sută de locuitori ai municipiului Bistriţa, în frunte cu primarul Ovidiu Creţu şi viceprimarul Cristian Niculae, au avut ocazia în această dimineaţă, să schieze pentru prima dată pe pârtia amenajată în cartierul Unirea, situată la o altitudine de circa 680 metri. Pârtia ,,Cocoş”, denumită după dealul pe care a fost construită, are o lungime de aproximativ 1,3 kilometri şi a costat, potrivit primarului, 4 milioane de euro, bani obţinuţi prin accesarea de către municipalitate a unui credit bancar.

Pârtia este dotată cu telescaun cu patru locuri, nocturnă şi tunuri de zăpadă şi a fost omologată oficial în luna noiembrie a anului trecut. Deşi se numeşte ,,Cocoş”, pârtia are un logo cu un struţ tricolor pe schiuri – struţul fiind ales mascota Bistriţei încă din anul 2011, având în vedere că se regăseşte pe vechea stemă a oraşului.

În prima oră de la deschidere, au fost vândute 115 skipass-uri, valabile în intervalul orar 09,00 – 16,00. Tarifele sunt de 30 de lei pe zi pentru adulţi, 20 lei pentru adolescenţi şi seniori şi 10 lei pentru copii.

Primăria  a decis ca programul de funcţionare al pârtiei să fie, la sfârşit de săptămână, doar până la ora 16,00, iar nocturna să funcţioneze de luni până joi, între orele 18,00 – 21,00, pentru bistriţenii care doresc să schieze după-amiază.