Pârtia de schi nu va putea fi omologată, spune fostul consilier Adrian Florin Chereji

Actualizare. „Într-adevăr, pârtia de schi a primit omologarea. Astăzi s-a mers în teren şi s-au verificat toate detaliile, după care s-au semnat documentele de omologare”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Fostul consilier local, Adrian Florin Chereji, a postat mai multe imagini și un filmuleț pe rețeaua facebook, prin care arată că investiția Primăriei Bistrița din Complexul Wonderland are încă probleme, iar pârtia de schi nu va putea fi omologată. Acesta e de părere că zona unde se intersectează cele două pârtii este extrem de periculoasă.

,,Ieri am dat o tură la pârtia de schi să văd ce lucrări s-au mai făcut acolo, pe ce s-au mai cheltuit bani.
Am coborât pe varianta de ocolire a pantei abrupte de la vârful pârtiei. Prima porțiune este OK, e lată și are o pantă adecvată pentru începători.
În schimb, după curba de revenire spre pârtia principală situația se schimbă, pârtia se îngustează, cred că nu are 10 m lățime, iar panta crește foarte mult. Dacă nu se pune gard solid în latura spre vale a acestei variante există pericolul să cadă schiorii în prăpastie.


În zona de intersecție cu pârtia principală panta este foarte mare. Fiind un traseu îngust și cu pantă accentuată schiorii începători vor avea mari dificultăți. Nu este spațiu suficient pentru curbe largi. Este riscul foarte mare ca să pătrundă pe pârtia principală cu mare viteză și să se ciocnească de schiorii care coboară direct sau să o ia la vale unde panta mare este încă cel puțin 100 m.
Am rămas dezamăgit de modul în care a rămas pădurea după defrișarea culoarului pentru varianta de ocolire. Sunt foarte mulți copaci tăiați sau doborâți lăsați în voia soartei. Nici furtuna din septembrie nu a făcut asemenea dezastru.
Filmulețul este elocvent despre cele de mai sus. Calitatea filmului lasă de dorit, l-am făcut cu telefonul, dar scopul cred că este atins: un nou semnal de alarmă. Și convingerea că pârtia nu va putea fi omologată”, e precizarea lui Chereji.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.