Partidul Conservator a câştigat doar pentru că Laburiştii au fost îngrozitor de slabi

Autor: Valentin Naumescu

CORBYN A FOST UN DEZASTRU ABSOLUT PENTRU UK ŞI UE. URMEAZĂ REFERENDUMUL PENTRU INDEPENDENŢA SCOŢIEI!
Faptul că Regatul Unit şi până la urmă chiar Uniunea Europeană în ansamblu au avut ghinionul ca, într-un moment politic critic pentru britanici şi pentru Proiectul European, liderul opoziţiei de la Londra să fie atât de slab, de lipsit de carismă, de viziune şi de curajul de a propune o soluţie fermă de rămânere în UE, a anulat practic orice şansă de a opri Brexitul.

Nu BoJo şi Nigel Farage au convins societatea britanică că soluţia lor este bună, ci pur şi simplu Corbyn şi laburiştii nu au oferit nicio soluţie şi nicio alternativă clară, în afara unor bălmăjeli socialiste fără niciun sens.
Corbyn nu i-a convins nici măcar pe britanicii anti-Brexit să îl voteze! În trei ani să nu fi în stare să coagulezi nicio soluţie credibilă pentru a opri dezastrul provocat de votul din 2016, pe care deja atât de mulţi britanici îl consideră greşit?!

După finalizarea Brexitului, Regatul Unit se va confrunta cu o nouă mare provocare. Scoţia îşi va încerca încă o dată şansa să se desprindă de Londra, după mai bine de 300 de ani, şi apoi să realizeze o negociere accelerată cu Bruxelles-ul pentru admiterea în UE, ca stat suveran. Probleme vor fi şi în Irlanda de Nord.
S-ar putea ca preţul final al referendumului din 2016 să fie mult mai dureros economic şi politic pentru englezii din oraşele mici şi din mediul rural (baza opţiunii pro-Brexit) decât şi-au imaginat iniţial iar peste câţiva ani să asistăm la dezintegrarea Regatului Unit aşa cum îl ştim astăzi, mai ales după apropiata succesiune la tron, care va avea un impact şi consecinţe importante asupra întregului Commonwealth.

Şi când te gândeşti că totul a plecat de la o decizie greşită, pe care apoi nimeni nu a mai putut-o opri…
LE 1. Mă tem ca o dezamăgire de felul acesta să nu sufere în noiembrie şi Partidul Democrat din SUA, dacă democraţii nu se trezesc şi nu ies la timp din stângismul radical în care se scufundă, cu discursuri şi figuri perdante precum B. Sanders, E. Warren, AOC etc. Peste puţin timp vor începe „primaries” iar lucrurile nu arată prea bine nici acolo…Au nevoie urgent de un lider credibil, carismatic şi ceva mai echilibrat în viziunea politico-economică pe care o propune unei Americi esenţialmente capitalistă.

LE 2. Cei care cred că votul britanicilor a fost neapărat pentru Brexit să vadă că Partidul Brexit al lui Nigel Farage are ZERO mandate! Este limpede că Partidul Conservator a câştigat doar pentru că Laburiştii (Corbyn) au fost îngrozitor de slabi şi de inadecvaţi cu programul lor socialist. Nu asta voia societatea britanică.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.