ACTUALITATE

Partidul Diaspora Unită poate participa la alegerile pentru Parlamentul European

Distribuire articol:

Tribunalul București a admis contestația formulată de PDU și a anulat deciza BEC. BEC a pierdut și la Curtea de Apel București.

„În ciuda faptului că Biroul Electoral Central a emis o decizie în 16.04.2024 conform căreia candidatura Partidului Diaspora Unită la alegerile din Parlamentul European a fost respinsă, am ales să nu stăm indiferenți și să mergem mai departe.

Am contestat decizia BEC la Tribunalul București și am câștigat. În data de 19.04.2024 Tribunalul București a admis contestația formulată de PDU și a anulat deciza BEC, astfel admițând și candidatura Partidului Diaspora Unită la alegerile din 09.04.2024. Însa, Biroul Electoral Central a decis să facă apel, dosarul mutându-se la Curtea de Apel București.

Astăzi, Curtea de Apel București a respins apelul depus de Birou Electoral Central ca nefondat, conform Hotărârii 477/2024 din 22.04.2024.

Sentința este definitivă.

Prin urmare, Partidul Diaspora Unită va candida la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.” (Sursa – Partidul Diaspora Unită)


Distribuire articol: