POLITICĂ

Partidul Național Liberal: ,,Mitingul Diasporei reprezintă manifestarea revoltei față de Guvern a celor care au investit în România tot: tinerețea, munca, banii”

Prim-vicepreședintele, Raluca Turcan, a transmis un mesaj față de lansarea în dezbaterea publică a legii pensiilor. Aceasta consideră că încercarea de a deturna sensul mitingului este sortit eșecului, fiindcă revolta românilor din diasporă este o răbufnire față de ce se întâmplă în acest moment în țară.

„Liviu Dragnea a trimis-o pe doamna Olguța Vasilescu să anunțe Legea pensiilor acum, înaintea mitingului. Am mai văzut asta în 1989, când Ceaușescu a crezut că mărind pensiile va putea potoli setea de dreptate și libertate a românilor.

La fel ca în 89, mitingul nu va fi influențat de astfel de mesaje, pentru că el reprezintă manifestarea revoltei față de Guvern a celor care au investit în România tot: tinerețea, speranța, munca, ideile, banii… Și au fost înșelați.
Acest miting e răbufnirea celor care doresc să muncească, a celor care vor legi corecte, a celor care vor respect din partea instituțiilor statului și a reprezentanților lui. Nu au primit asta și au plecat. Vor pleca și alții dacă guvernanții nu vor înțelege că oamenii vor o țară, nu o pomană. Vor lideri, nu infractori. Vor respect, nu bătaie de joc. Vor un viitor senin într-o Românie curată pentru copiii lor.

Mitingul diasporei și al oamenilor care vor o clasă politica eficientă și fără corupție mă face sa fiu optimistă. Sper ca mesajul și forța strigătului lor să fie atât de puternice, de usturătoare, încât să vedem a doua zi demisia celui mai penibil prim-ministru din istoria României. Demisia celor mai slugarnici și incompetenți miniștri pe care i-a avut România pana acum”, a mai precizat primvicepreședintele liberalilor.