ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

În Pasul Tihuța ninge viscolit.

Traficul rutier din Pasul Tihuța, dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită, se precizează într-un comunicat remis duminică de Instituția Prefectului.

,,Având în vedere avertizarea de cod galben și portocaliu de vreme severă, emisă de ANM pentru perioada 29 octombrie a.c. ora 10.00 până în 30 octombrie a.c. ora 23.00, s-a activat comitetul județean pentru situații de urgență.
Președintele CJSU, prefectul județului Ovidiu Frenț, a dispus măsuri în sensul ca toate efectivele Ministerului Afacerilor Interne disponibile (ISU, poliție și jandarmerie) să fie pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor.
De asemenea, s-au dispus măsuri ca împreună cu autoritățile competente (poliția rutieră, administratorii de drumuri), să se dispună la închiderea drumurilor publice (acolo unde se impune), iar autoritățile locale vizate să atenționeze populația pentru a evita deplasările pe acele drumuri.
În cazul în care vor exista situații în care sunt persoane blocate pe drumurile publice, mai ales în zonele înalte (muntoase), se va acționa cu maximă celeritate împreună cu autoritățile competente pentru deblocare și punerea acestora la adăpost în cel mai scurt timp.
S-a verificat starea DN 17 în zona Pasului Tihuța. În această zonă este viscol, dar se circulă în condiții bune, utilajele sunt pregătite să acționeze, s-a împrăștiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului şi s-au montat 2000 ml de parazăpezi.
Toate unitățile administrativ teritoriale din județul Bistrița-Năsăud au fost avertizate că urmează o perioadă cu vreme severă”, se precizează în comunicatul prefecturii..

Pentru a evita formarea poleiului, pe DN 17, în Pasul Tihuța, drumarii au împrăștiat sare.

De asemenea, a fost activat Comitetul județean pentru situații de urgență, având în vedere avertizarea de cod galben și portocaliu de vreme severă emisă de meteorologi pentru perioada 29 octombrie, ora 10,00, până în 30 octombrie, ora 23,00.

foto Jandarmeria Bistrița