ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, SANATATE

Patru militari români au fost răniți astăzi în Afganistan

Astăzi, 13 aprilie 2019, în jurul orei 10 (ora României), patru militari români aflați în misiune în Afganistan au fost răniți în urma unui atac al insurgenților.  Coloana de blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) în care se aflau militarii a fost atacată  cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți, arată un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, cei patru militari români sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței ,,Sfântul Andrei”, din Galați, unitate care participă acum în Afganistan la Misiunea NATO-Resolute Support.  În urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

,,Infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane. Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă. În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.” anunță MApN.

Sursă foto: Veteranii Armatei României