LIFESTYLE

Peisaje de iarnă spectaculoase în Pasul Prislop, cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali. Album foto

Distribuire articol:

Pasul Prislop, aflat în sud-estul județului Maramureș, în apropierea localității Borșa, este trecătoarea aflată la cea mai mare altitudine din Carpații Orientali, 1416 metri. Această trecătoare afce legătura între Depresiunea Maramureș și valea Bistriței Aurii, fiind situată între Munții Rodnei și Munții Maramureșului. Prin Pasul prislop trece drumul național 18 care leagă localitățile maramureșene  Vișeu, Borșa și Moisei de orașul Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava.

În acest pas este situată Mănăstirea ,,Sfânta Treime” Prislop cu hramul Schimbarea la Față, iar în incinta acesteia a fost ridicat un monument al eroilor căzuți în Primul Război Mondial. În prima duminică din luna august, trecătoarea dintre Maramureș și Suceava este gazda Festivalului de folclor ,,Hora de la Prislop”,

Peisajele din Pasul Prislop sunt de vis în toate anotimpurile, dar iarna acestea au un farmec aparte, chiar dacă, nu de puține ori, atunci când mantia argintie are grosime considerabilă, trecătoarea este înzăpezită și circulația blocată.

Sursă foto: Aurelia Nagy

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, nor, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, zăpadă, copac, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: zăpadă, copac, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, zăpadă, nor, în aer liber şi natură


Distribuire articol: