Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

După orașe, precum Londra sau Budapesta, Clujul a fost ales pentru găzduirea conferinței internaționale „Smart Cities CEE”. Evenimentul a reunit reprezentanți ai organizațiilor, instituțiilor și altor entități care activează în ceea ce înseamnă *ecosistemul* unui oraș Smart, ecosistemul care generează Inovare.

,,Am avut plăcerea de a deschide conferința cu o prezentare cu privire la viziunea strategică a municipiului nostru pe termen mediu și lung, evoluția Clujului către un veritabil *Innovation Hub*, rolul inovării și al noilor tehnologii în dezvoltarea economică a orașului și nu în ultimul rând, pașii concreți realizați de Primăria Cluj-Napoca în acest cadru.

Totodată, am subliniat modelul de guvernare locală al Clujului (Q-Helix), bazat pe factorii strategici cheie Inovare, Universitate, Participare, stabiliți prin Strategia de Dezvoltare a Municipiului 2014-2020.

Am avut ocazia de a împărtăși modele de bune practici cu orașe precum Amsterdam sau Helsinki, dar și alte orașe din România.

În cadrul evenimentului din perioada 17-18 aprilie au fost de interes și proiecte ale municipiului, precum funcționarul public virtual ,,Antonia” sau suita de aplicații și proiecte realizate pentru clujeni de comunitatea de IT & inovare a Clujului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.