POLITICĂ

PER: Ce alege Guvernul, alegeri în două zile sau sănătatea românilor ?

PER acuză că interesul politic al PNL-istilor este mai important ca sănătatea romanilor şi ca economia României!

Trebuie doar sa le convină calculul politic şi sacrifică totul. PER a cerut amânarea alegerilor locale, in condiţiile in care situaţia actuala este mai gravă ca perioada in care PNL-istii voiau anticipate, ignorând şi atunci apelul ecologistilor de a închide graniţele, ca măsura de prevenţie şi protecţie a cetăţenilor României. Astăzi, planurile liberalilor primează din nou, in funcţie de sondaje. Se pare, însă, că “au uitat” de restaurante sau teatre pe care le ţin închise, deşi ar putea fi redeschise cu reguli clare dacă insistă să scoată romanii la vot, tot cu “reguli clare”.

Mai mult, liberalii iau in calcul desfăşurarea alegerilor locale pe parcursul a două zile. Deci, Guvernul îşi asumă orice risc pe bani publici şi mai ales, dublează cheltuielile, perioadă în care, ţine blocate câteva ramuri economice importante!

Deşi anunţă că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut alarmant aceste zile, PNLiştii ne trimit pe teren cu listele de susţinători ca să strângem semnături pentru a ne înscrie în alegeri. Pe de altă parte, ne spun despre campania electorală că nu se poate desfăşura normal pe motivul pandemiei de COVID- 19. Cum ne vom promova candidaţii? Fără campanie nu există alegeri!

În ziua votului, in secţii vor fi permanent 9, 11, sau 13 reprezentanţi politici, plus observatori, plus alegători- 18 milioane persoane înscrise pe listele electorale, dintre care aproape jumătate se prezintă la vot. O aglomeraţie care nu pare să-i deranjeze pe guvernanţi, atât timp cât ei cred că au de câştigat!

Dănuţ Pop, preşedinte PER