Featured, ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, LIFESTYLE, SANATATE

PERDEA FORESTIERĂ PENTRU UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII „REGELE MIHAI I” DIN TIMIȘOARA

Distribuire articol:

Miercuri, 7 februarie 2024, în prezența unei delegații a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor condusă de domnul Ministrul Mircea Fechet, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) a avut loc semnarea contractului de finanțare depus de USVT prin PNRR, Pilonul I, Tranziția Verde, proiect care prevede Înființarea unei perdele forestiere de protecție în cadrul instituției.

 
Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara oferă astfel Timișoarei o perdea de sănătate.
🌳 𝐎 𝐳𝐨𝐧ă 𝐟𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢𝐞𝐫ă 𝐝𝐞 𝟑,𝟗𝟔 𝐡𝐚 𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚 𝐨𝐫𝐚ș𝐮𝐥 🌳
 🔷  Astfel, în zona de nord a orașului, pe o suprafață de 3,96 de hectare, pe limita de proprietate a instituției de învățământ va fi înființată o perdea de protecție forestieră, cu beneficii multiple pentru oraș.
  👉 „Efectul unei astfel de perdele forestiere pentru Timișoara este foarte important, mai ales în actualul context al schimbărilor climatice. Prin această perdea forestieră vom încerca să compensăm și să reducem efectele negative ale schimbărilor climatice asupra orașului, să reglăm microclimatul la nivelul zonei de intervenție, adică partea de nord a orașului, pe teritoriul a două UAT-uri, Timișoara și Dumbrăvița. Va fi o reglare a microclimatului atât din punct de vedere termic, cât și o barieră de protecție împotriva curenților de aer, cu efecte pozitive asupra culturilor agricole și a resurselor de apă”, a precizat prof. univ.dr. Dorin Camen, Decan la Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara
 🟩  Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a mai inițiat în ultimii ani proiecte de înființare a unor perdele forestiere sau realizarea unor spatii verzi, printre care se numără cele de la Stațiunea Didactică Timișoara – USVT cât și din incinta Campusului universitar. Valoarea proiectului este de 274 426 de lei, iar Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara se pregătește să acceseze și alte fonduri pe măsuri similare precum cele privind 𝐏ă𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧𝐞.
  🔵  La eveniment au luat parte Președintele Senatului U.S.V. Timișoara prof.univ.dr. Viorel Herman, Rectorul U.S.V. Timișoara, prof. univ. dr. Cosmin Popescu, prorectori, decani și prodecani ai universității, oficiali și funcționari ai Ministerului Mediului.(sursa Facebook)

Distribuire articol: