DIN TRANSILVANIA

Performanță medicală de excepție la Clinica de Cardiologie din Târgu-Mureș

Specialiștii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au realizat, în cursul acestei săptămâni, două intervenții de implantare percutană de valvă aortică.

Procedurile medicale coordonate de prof.univ. dr. Benedek Imre și care au fost realizate în comun cu specialiști cardiologi din Frankfurt, presupun înlocuirea unei intervenții clasice pe cord deschis, cu o procedură minim invazivă cu abord femural.

Prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a declarat că “această intervenție are un rol deosebit, pacientul fiind scutit de impactul fizic și emoțional al unei intervenții clasice pe cord deschis. În afara celor două intervenții din această săptămână, am mai realizat încă două asemenea proceduri în ultimele luni, pacienții fiind într-o evoluție medicală excelentă”.

Pacienții nu plătesc absolut nimic pentru aceste intervenții, iar costurile – suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate – se ridică la aproximativ 138.000 de lei.

sursa: mures ro