ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Persoane bănuite de infracţiuni de furt, identificate de poliţiştii bistrițeni. Prejudicii recuperate în totalitate.

La data de 6 februarie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sîngeorz Băi au identificat un tânăr, de 18 ani, din Rodna, bănuit de comiterea faptei.

Tânărul este cercetat pentru faptul că, în noaptea de 4/5 februarie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri, dintr-o unitate comercială, de pe raza comunei Rodna, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 lei.

Valoarea prejudiciului a fost recuperată în totalitate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

***

La aceeaşi dată, 6 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa – Biroul de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat, de 35 ani, din Tiha Bîrgăului, bănuit de comiterea faptei.

Bărbatul este cercetat pentru faptul că, la data de 23 ianuarie a.c., în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale ar fi sustras din buzunarul hainei unei persoane, suma de 1500 lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de poliţişti.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Acţiune comună a poliţiştilor Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român.
La data de 6 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, respective ai Postului de Poliţie Dumitra împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român au desfăşurat acţiuni rutiere, vizând localităţile Dumitra, Cepari şi Tărpiu.

Acţiunile au avut scopul de a verifica starea tehnică a autovehiculelor, inclusiv dotarea acestora cu anvelope de iarnă şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat şi aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6945 lei.
Totodată au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru diferite abateri rutiere, a fost luată măsura complementară de imobilizare a unui autovehicul și, de asemenea, a fost reţinut un set de plăcuţe de înmatriculare. Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru încălcarea unui ordin de protecţie.

La data de 6 februarie a.c., poliţia a fost sesizată de către o persoană, despre faptul că un bărbat, de 53 ani, din Bistriţa ar fi încălcat un ordin de protecţie, emis de instanţă, pe o durată de 6 luni, prin care acesta era obligat să păstreze o distanţă de minim 10 metri faţă de persoana în cauză, respectiv 5 metri faţă de locuinţa acesteia.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Fiţi conştienţi – NU vă urcaţi la volan dacă nu deţineţi permis de conducere!

În noaptea de 6/7 februarie a.c., un minor, de 16 ani, din Năsăud, în timp ce conducea un moped neînmatriculat prin localitate şi fără a deţine permis de conducere a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard.

În urma accidentului a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie pe drumurile publice şi conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE