Featured, ACTUALITATE, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ, ECONOMIC

PESTE 100 DE CERCETĂTORI, STUDENȚI ȘI ANTREPRENORI AU PARTICIPAT LA PRIMA EDIȚIE LASER VALLEY INNOVATION BOOTCAMP

Prima ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment organizat, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în Măgurele (județul Ilfov), a reunit peste 100 de cercetătorii din institutele naționale de cercetare-dezvoltare, fondatori de startup-uri și studenți pasionați de inovare, care au format echipe mixte și au dezvoltat împreună noi proiecte inovatoare.

Susținut de Asociația Măgurele Science Park, inițiativa Ora de Știut, Comunitatea Launch și Banca Comercială Română, bootcamp-ul a reunit antreprenorii și studenții pasionați de domeniile de business și tehnologie de la Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București și EA – The Entrepreneurship Academy, care au format echipe cu cercetători din institutele naționale de cercetare-dezvoltare precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică.

Domeniile în care au fost dezvoltate inițiative pe parcursul bootcamp-ului au fost sănătate, educație, mediu, servicii publice (inclusiv activitățile institutelor), patrimoniu cultural și recreere. Proiectele la care au lucrat împreună cercetătorii, studenții și antreprenorii pe parcursul bootcamp-ului au fost: Assembld, EduQ, Food4Science, Green Mass, LifeLink, Nano Eye, Orchid Tech, Partial Eclipse, Sci Fablab, SeedPods, Seismo, We Breathe.

Echipele au fost mentorate de către experți precum Laurențiu Niță (Quarks Interactive), Răzvan Crăciunescu (Universitatea Politehnica din București), Daniel Rosner (OxidOS), Florin Tufan (Veridion), Liviu Gherghescu (BCR) și Diana Mereu (HealthFluencer).

La finalul celor 3 zile, cea mai bună idee de proiect a fost premiată. Juriul a fost format din specialiști precum Raluca Ganea (Growceanu), Mihai Cepoi (Jobful), Liviu Gherghescu (BCR), Elena Ovreiu (Biodyssey), Răzvan Crăciunescu (UPB), Florin Tufan (Veridion) și Anca Luca (BCR). SeedPods a fost desemnat proiectul câștigător, urmat de Seismo (locul II) și Partial Eclipse & Nano Eye (locul III).

De asemenea, evenimentul a găzduit panel-uri de discuție, workshop-uri, sesiuni de networking și brainstorming, alături de Adrian Curaj (UEFISCDI), Ionuț Stanimir și Liviu Gherghescu (BCR), Narcis Constantin (Primăria Măgurele), Ștefan Rădulescu (Consiliul Județean Ilfov), Marian Preda (Universitatea din București), Corina Ionela Dumitrescu (Universitatea Politehnica din București), Dorel Paraschiv (Academia de Studii Economice), Oana Coșman (start-up.ro).

Mai multe informații despre Laser Valley Innovation Bootcamp pot fi găsite și la următorul link: Cum a fost la LASER VALLEY INNOVATION BOOTCAMP? – Măgurele Science Park (magurelesciencepark.ro).