ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Peste 300 de români și americani din Chicago au adunat 100 000 de dolari pentru proiectul Via Transilvanica

Peste 300 de români și americani, prezenți la evenimentul organizat de Romanian United Fund, au arătat ce forță ar putea să aibă diaspora românească şi au contribuit cu 100 000 de dolari pentru continurea proiectului Via Transilvanica.

S-au strâns peste 80 kilometri până la terminarea evenimentului, și încă mai donează români din toate colțurile Statelor Unite.

„Ne vom întoarce acasă cu multă încredere că Via Transilvanica a unit oameni, din nou, conștienți că în 2020 vom avea foarte mult de lucru și cu o mare responsabilitate ca noii noștri parteneri să vadă cât mai repede realizată bucata de traseu pentru care au donat.

Mihai Lehene, președintele RUF și echipa lui de voluntari, ne-a primit regește la Chicago și le mulțumim foarte frumos. Îi așteptăm, anul viitor, pe Via Transilvanica, să le arătăm România cea frumoasă, pentru care au muncit să o promoveze și pentru care au strâns fonduri să o putem arăta întregii lumi.

Cu toate astea, dragi prieteni, am trecut de jumătate de traseu finanțat, 532 km din 1000!!! Mulțumim frumos!”, au menţionat reprezentanţii Via Transilvanica.

Via Transilvanica este un proiect prin care se realizează un traseu turisticde 950 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, care se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Pe traseu se găsesc date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

Foto: Adrian Nastase