LIFESTYLE

Peste 500 de persoane la Țibleș Maraton, eveniment caritabil organizat de Asociația OM

În ajunul Rusaliilor, la poalele Munții Țibleș s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil ,,Țibleș Maraton”. Organizat de Asociația ,,Om” acest eveniment are ca scop strângerea de fonduri pentru persoanele defavorizate și, în același timp, practicarea alergatului montan.

Peste 500 de persoane au luat startul, sâmbătă, 15 iunie 2019, la această competiție caritabilă, concurând în una din cele cele patru curse: maraton, semimaraton, ștafetă și copii. Tabără de bază, unde s-a dat startul și unde a avut loc finish-ul a fost Cabana Zăpode din satul Bichigiu (județul Bistrița-Năsăud), acolo unde participanții au fost așteptați, dimineața, cu micul dejun de către organizatori. Fiecare a alergat după posibilități, cei mai experimentați alergători, înscriși la cursa de maraton au avut de parcurs aproximativ 41 de km și să atingă Vârful Țibleș ce se înalță semeț la 1839 metri.

La final, indiferent de locul ocupat în clasament, participanții au fost încântați de eveniment, după cum ne-a declarat Vlad Rusu, unul dintre cei care au luat startul la ȚIbleș Maraton: ,,Organizarea a fost excelență, traseul foarte bine marcat, astfel că nu aveai nicio șansă să te pierzi, voluntarii de pe traseu foarte faini, puncte de alimentare și hidratare cu tot ce aveai nevoie, la fel și la linia de sosire unde au fost amenajate inclusiv dușuri. Deși traseul a fost destul de deficil de străbătut, cu multe urcări și coborâri, la care s-a adăugat căldura foarte mare, a fost o experiență deosebită pe care sper să o repet și la anul”.

Fondurile adunate la această ediție vor fi direcționate către proiectul ,,Transilvania Aleargă” prin care copiii talentați, fără posibilități materiale, să fie sprijiniți să parctice sportul.

Sursă foto: Țibleș Maraton – FB

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, munte, cer, natură şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, nor, cer, iarbă, munte, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos, masă şi interior