Peter Eckstein Kovacs: „Nu pot fi membru UDMR dacă Uniunea îi susține pe hoți”

Peter Eckstein-Kovacs critică anchetarea Laurei Codruţa Kovesi.

Orice parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, declară la RFI fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, care şi-a anunţat acum câteva zile demisia din formaţiunea maghiară. El e nemulţumit că Uniunea a susţinut modificarea legilor justiţiei şi a CPP şi critică apropierea prea mare a UDMR atât faţă de Puterea de la Bucureşti, cât şi faţă de cea de la Budapesta.

Peter Eckstein-Kovacs spune că nu vrea să fie membru al unui partid care-i susţine pe hoţi: „Nu pot să fiu membru UDMR, în condiţiile în care UDMR-ul îi susţine pe hoţi. Am zis-o aşa, mai pe înţelesul oamenilor. O altă problemă pe care eu o am cu UDMR-ul este faptul că a devenit mult prea apropiat şi o zic foarte uşor, au devenit prea apropiaţi de partidele de guvernământ din Ungaria şi din România, lucru care afectează destul de grav independenţa UDMR-ului”.

Ar trebui să susţină UDMR-ul moţiunea de cenzură? „Păi, dacă mă uit la această guvernare, atunci fiecare parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, pentru că e un Guvern care nu este unul performant. Iarăşi am fost foarte elegant”, răspunde fostul senator.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.