LIFESTYLE

“Piatră de hotar” pusă de Nicolae al României pe Via Transilvanica

Principele Nicolae al Romaniei, voluntar vechi al organizației Tasuleasa Social și Ambasador Via Transilvanica, s-a aflat în județul Bistrița,Năsăud pentru a ajuta la continuarea proiectului inițiat de Tasuleasa Social.

Proiectul Via Transilvanica se află în derulare.

Prințul Nicolae a vizitat atelierul de sculptură al artistului Maxim Dumitraș de la Sângeorz Băi, fabrica de cherestea din localitatea Lunca Ilvei  și Măgura Ilvei, locul de unde sunt aduse pietrele din andezit care sunt utilizate pentru marcarea traseului.

“Pentru că niciuna dintre cele 140 de borne pe care le-am montat anul trecut nu a suferit vreo stricăciune și pentru că noi le-am denumit demult străjeri ai drumului, străjeri ce vor rămâne și după ce noi vom îmbătrâni, suntem convinși că merită să facem eforturi să găsim artiști cât mai mulți, cu ajutorul Dumneavoastră, să-i invităm la Tasuleasa Social, și pentru un buget de onoare să ne ajute să facem una dintre cele mai lungi expoziții din lume.

250 de pietre de hotar sunt în lucru și care cu ajutorul Dumneavoastră și cel al Principelui Nicolae al Romaniei, își caută oamenii care să contribuie la realizarea acestui traseu de lungă distanță.

A fost o zi plină de speranță!”, menționează reprezentanții asociației Tasuleasa Social.