ACTUALITATE

PLUS devine partid parlamentar prin înregistrarea notificării lui Cristian Preda la Autoritatea Electorală Permanentă

Europarlamentarul Cristian Preda a publicat astăzi pe pagina de Facebook un mesaj în care aduce la cunoștința opiniei publice faptul că ,,PLUS” a devenit partid parlamentar odată cu înregistrarea notificării acestuia la Autoritatea Electorală Permanentă.

,,Autoritatea Electorală Permanentă a înregistrat astăzi notificarea mea referitoare la afilierea la PLUS, care transformă această formațiune într-un partid parlamentar.  În consecință, conform legii pentru alegerile europarlamentare, Alianța 2020 USR+PLUS va avea dreptul la delegați în toate birourile de vot.
Aceștia trebuie identificați și formați pentru a-și face treaba conform dispozițiilor legale în vigoare.
În acest fel, PSD & co. nu vor mai putea fura voturi, așa cum au făcut – de pildă – atunci când au deposedat-o pe Clotilde Armand de mandatul de primar al sectorului 1” scrie Cristian Preda pe Facebook.

În notificarea pe care a înregistrat-o la Autoritatea Electorală Permanentă, Cristian Preda arată că: ,,Prin prezenta, doresc să vă aduc la cunoștință schimbarea afilierii mele politice. Am fost ales deputat european în anul cu sprijinul PMP și am fost integrat în grupul Partidului Popular European (PPE). Dupăc e la sfârșitul lui 2014, am fost exclus din PMP, am avut statutul de deputat independent în cadrul fracțiunii PPE. De curând, am ales să mă raliez Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) creat la începutul acestui an. Pe 29 ianuarie 2019, am fost afiliat la PLUS. (…). Din 1 februarie a.c. figurez pe site-ul Parlamentului European ca membru PLUS în cadrul grupului PPE. Vă rog să luați act că PLUS are un deputat  în Parlamentul European”.