PMP a câştigat o primă bătălie împotriva pensiilor speciale

PMP a câştigat o primă bătălie împotriva pensiilor speciale: Pensiile primarilor, declarate neconstituţionale.

PMP salută decizia Curţii Constituţionale conform căreia prevederile Legii privind Codul Administrativ al României privind pensiile primarilor sunt neconforme cu Legea fundamentală. Considerăm că această decizie este o primă bătălie câştigată de PMP în demersul de desfiinţare a pensiilor speciale din România.

„Codul Administrativ, în forma adoptată, nu era altceva decât un cod al ruşinii. PSD şi UDMR îşi dăduseră mâna spre a-i umili pe români. Pregătiseră pensii speciale pentru primari şi visau la oficializarea limbii maghiare în România. Nimic mai greşit, mai mârşav şi mai dispreţuitor pentru cetăţenii acestei ţări. Tocmai de aceea, sunt profund împlinit că am reuşit, împreună cu colegii mei, să împiedicăm un astfel de proiect să devină lege. Faptul că solicitarea noastră a fost admisă, iar Legea a fost declarată neconstituţională demonstrează că nu este totul pierdut. România are şansa să devină puternică, dacă fiecare dintre noi va refuza să tacă în faţa nedreptăţii”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Deputaţii PMP, împreună cu alţi parlamentari din opoziţie au sesizat CCR cu privire la faptul că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Aceeaşi sesizare critică şi modificările aduse de respectivul cod în ceea ce priveşte folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală.

Legea privind Codul administrativ – care prevede acordarea de pensii speciale pentru aleşii locali – este neconstituţională în integralitatea ei, a decis Curtea Constituţională, marţi.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.