POLITICĂ

PMP: Au fost promise 6 autostrăzi. Infrastructura este la „pământ”

Partidul Mişcarea Populară a ieşit, marţi, cu o analiză a guvernării PSD pentru perioada 2017 – 2018. Liderul Eugen Tomac spune că acest document poate constitui baza unui demers privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă a actualei Puteri pentru subminarea economiei naţionale, a declarat marţi preşedintele PMP Eugen Tomac.

„Acest raport poate sta la baza oricărei fundamentări în ceea ce priveşte crearea unei comisii de anchetă prin care să putem chema acest guvern, pentru că pur şi simplu prin acţiunile pe care le iniţiază pot fi acuzaţi de subminarea economiei naţionale. (…) Sunt multe aspecte care ne preocupă şi această broşură va fi tipărită în sute de mii de exemplare care vor ajunge în aproape fiecare casă din România, pentru că ne interesează ca românii să ştie unde suntem şi că au fost minţiţi”, a spus Eugen Tomac, anunţând că PMP va consulta şi celelalte partide din Opoziţie cu privire la acest demers.

Broşura prezentată de PMP şi care cuprinde analiza guvernării, în ultimii doi ani, va fi tipărită în sute de mii de exemplare pentru a le fi distribuite românilor.

Președintele Eugen Tomac a adăugat că din februarie 2017 legislația a fost modificată de 5.000 de ori prin ordonanțe.

“Românii trebuie să știe că din februarie 2017 până în prezent, legislația din România a fost modificată de 5.000 de ori, prin ordonanțe prin legi, prin decizii. Acest guvern a promis 2.500 de creșe și grădinițe nou construite. Nu s-a întâmplat nimic din ceea ce au promis. Avem în schimb un program de guvernare marca Dragnea, care în proporție de 95% este preocupat doar de situația din justiție”, a completat Tomac.

Raportul realizat de către PMP cuprinde 12 domenii, fiecare având căte un motto reprezentativ pentru modul în care aceștia consideră că a fost abordat de către Guvern. Spre exemplu, în cadrul celui dintâi domeniu, Macroeconomie și fiscalitate, este citată o gafă a premierului Viorica Dăncilă: „ România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, DEVASTÂND … state puternice precum Franța cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia cu 3,8%.”

PMP reproșează Guvernului modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, plus reglementările făcute în ultimii doi ani în domeniul justiției.

„Modificarea codurilor penale; Subminarea independenței justiției; Compromiterea luptei anticorupție; Demiterea Procurorului-șef al DNA; Încercarea de demitere a Procurorului General; Creșterea puterii ministrului justiției asupra carierei magistraților; Înființarea secției de urmărire a magistraților Blocarea anchetelor penale – de exemplu, procurorii care s-au ocupat de anchetarea mitingului din 10 august sunt cercetați disciplinar; Restricții politice aplicate libertății presei – de exemplu, ANAF, Poliția și Agenția pentru protecția datelor au cerut socoteală jurnaliștilor de la Rise Project, la fel cum Jandarmeria și DIICOT au încercat să intimideze jurnaliștii de la TVR și Realitatea TV”, potrivit raportului realizat de PMP.

De asemenea, raportul arată că infrastructura este la „pământ”.

“În campania electorală, Dragnea a promis: realizarea a 6 autostrăzi: Coridorul IV Constanța-Nădlac, Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitești-Craiova, Drum expres
București-Craiova-Timișoara și Autostrada Tg. Mureș-Iași; La preluarea mandatului de prim-ministru, Viorica Dăncilă a anunţat că, în trei ani, va construi 350 de kilometri de autostradă; Fostul ministru al Transporturilor Felix Stroe a declarat, în octombrie 2017, că în anul 2018 vor fi daţi în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă”, conchide sursa citată.