ACTUALITATE, POLITICĂ

PMP cere extinderea acordului politic propus de Preşedintele Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate şi educaţie

Partidul Mişcarea Populară consideră că Acordul naţional propus de Preşedintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al României este binevenit. În acest sens, susţinem principiile şi valorile din documentul prezentat de Preşedinte cu privire la consolidarea Justiţiei şi independenţa acesteia.

Ne dorim ca rezultatul referendumului din 26 mai a.c. să fie transpus cât mai rapid în lege, ţinându-se însă cont şi de opţiunea categorică a românilor exprimată la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari. Credem că instituţia referendumului nu poate fi aplicată selectiv şi că voinţa cetăţenilor trebuie respectată.

Acordul naţional pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui să se limiteze însă la obţinerea consensului politic pentru rezolvarea urgenţelor ce ţin de ataşamentul nostru faţă de statul de drept, ci ar trebui să cuprindă şi alte obiective care, în opinia noastră, sunt la fel de importante pentru români ca şi justiţia.

Astfel, PMP susţine că acordul trebuie să aibă în vedere şi nevoia de a oferi românilor o perspectivă europeană în ceea ce priveşte calitatea vieţii pe următoarele priorităţi: continuarea proiectelor mari de infrastructură (cum ar fi construcţia de autostrăzi); asigurarea unui sistem de sănătate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educaţie performant, care să le ofere şanse tuturor copiilor şi tinerilor într-o Europă unită.